Πως να νοιώθεις καλά, όταν η ζωή σου δεν είναι καλή

Στην δουλειά μου συναντώ καθημερινά δυο κυρίαρχα συναισθήματα, την απελπισία και τον πόνο. Η απελπισία έρχεται στους ανθρώπους όταν νοιώθουν ότι τίποτα στην ζωή τους δεν πάει καλά, και ουσιαστικά έχουν την αίσθηση ότι δεν υπάρχει κάτι θετικό, μια άκρη από την οποία να μπορέσουν να πιαστούν για να πάρουν την δύναμη να συνεχίσουν. Ο πόνος από την άλλη πλευρά, είναι κάτι που όλοι μας έχουμε νοιώσει σε δυσάρεστες καταστάσεις μικρές ή μεγάλες. Άλλοτε βαθύς πόνος κι άλλοτε μια παροδική στιγμιαία ματαίωση για κάτι θετικό που τελικά δεν συνέβη. Κι επειδή η ζωή για όλους ή σχεδόν για όλους είναι αρκετά δύσκολη σήμερα, προκύπτει αυτόματα το ερώτημα, όταν η ζωή μου δεν είναι καλή, με ποιόν τρόπο εγώ μπορώ να νοιώθω καλά;

Αρχικά θα πρέπει να στραφείς σε νέες δραστηριότητες , εθελοντισμό ή κάτι παρόμοιο, που θα σου ξαναδώσει την αυτοεκτίμηση που πιθανόν «χάθηκε» με την απώλεια της εργασίας σου ή κάποιας άλλης παρόμοιας κατάστασης. Μην περιμένεις με όσα έκανες χθες, να οικοδομήσεις το αύριο.

Δεύτερον, βρες κάτι που σου αρέσει πραγματικά πολύ και κάντο πολύ. Δηλαδή ασχολήσου εντατικά με κάτι που πραγματικά σε γεμίζει. Δώσε «ενέργεια» στον εαυτό σου, γέμισέ του τις μπαταρίες. Κι αν αρχικά νοιώθεις ότι δεν έχεις όρεξη να ασχοληθείς με τίποτα, προσπάθησέ το. Θα εκπλαγείς με το πόσο μπορεί να σου αλλάξει την διάθεση.

Τρίτον δικτυώσου. Όχι μέσω facebook & socialmedia, αλλά με ανθρώπους στην γειτονιά η στην περιοχή που μένεις με ίδια ενδιαφέροντα. Η ενασχόληση με ένα άθλημα θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή σε αυτό.

Τέταρτον έλα σε επαφή με την εσωτερική σου πνευματικότητα. Είτε αφορά θρησκεία αυτό, είτε φιλοσοφική αναζήτηση, είτε διαλογισμό, κάνε αυτό που εσύ νοιώθεις. Η πίστη και η ελπίδα είναι από τις ισχυρότερες δυνάμεις για τον άνθρωπο.

Όλοι περνάμε στην ζωή μας από δύσκολες καταστάσεις. Αυτό που όλοι και πάντα θα πρέπει να θυμόμαστε , είναι ότι όποια κι αν είναι μια κατάσταση, καλή ή άσχημη, είναι παροδική. Άρα το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε ανοιχτοί στις αλλαγές της ζωής, ώστε να απολαύσουμε κάθε στιγμή της.

©www.mersinias.gr