Ελεύθερος χρόνος ή σπαταλημένος χρόνος;

Ο χρόνος σήμερα είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά. Προσωπικά θα ευχόμουν το 24ωρο μου, να γινόταν να διαρκεί 30+ ώρες. Ο χρόνος δεν αγοράζεται και δεν μεταβάλλεται κι αυτό τον κάνει ακόμα πολυτιμότερο. Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα έχουν έλλειψη χρόνου, δεν προλαβαίνουν. Πολλές οι υποχρεώσεις, τα καθημερινά πρέπει , και μέρες γεμάτες από ένα τρέξιμο που ποτέ δεν έχουμε σκεφτεί γιατί πραγματικά το κάνουμε. Η άμεση απάντηση που έρχεται σε όλους μας είναι…μα για να βελτιώσουμε την ζωή μας. Την αυριανή ζωή μας θα προσθέσω εγώ. Γιατί ζωή είναι μια, κι είναι αυτή που ζούμε στο τώρα μας και μόνο. Τα υπόλοιπα είναι όνειρα μας για το αύριο που είναι πάρα πολύ καλό να υπάρχουν αλλά σαν συνέχεια της ζωής που ήδη έχουμε, κι όχι μιας κενής αναμονής.

Τι είναι πραγματικά όμως ο ελεύθερος χρόνος; Και γιατί δεν φροντίζουμε να τον έχουμε; Ή μήπως τον έχουμε και τον σπαταλάμε;

Ελεύθερος χρόνος σημαίνει διαθέτω τον χρόνο μου για επιλογές που θα με ευχαριστήσουν τόσο ώστε να μου δώσουν την απαραίτητη αναζωογόνηση για να συνεχίσω την όποια ρουτίνα μου. Ο ελεύθερος χρόνος λοιπόν θέλει επιλογές και στόχους. Κι εδώ βρίσκεται η παγίδα. Βιώνουμε ως ελεύθερο χρόνο , οποιαδήποτε στιγμή στην οποία απλά δεν κάνουμε τα πρέπει της υπόλοιπης ημέρας. Αυτός όμως δεν είναι ελεύθερος χρόνος, είναι σπαταλημένος χρόνος. Που συχνά περνάμε μπροστά στην τηλεόραση, η στο facebookή στο youtube χαζεύοντας με τις ώρες, χωρίς να αναζητάμε τίποτα συγκεκριμένο. Κι αυτό μας δημιουργεί μια απίστευτη αίσθηση κενού.

Ο ελεύθερος χρόνος λοιπόν χρειάζεται κάποιου είδους οριοθέτηση, με στόχους και θέλω μου, ώστε να είναι πραγματικά ελεύθερος χρόνος.

©www.mersinias.gr