7 Σπουδαία πράγματα που μπορείς να πετύχεις με την Ψυχοθεραπεία

Όσοι γνωρίζετε κάποιον κοντινό σας άνθρωπο που έχει κάνει ψυχοθεραπεία έχετε σίγουρα παρατηρήσει μια πολύ σημαντική αλλαγή στο σύνολο της εικόνας και συμπεριφοράς του. Η γενική εικόνα του, είναι μια εικόνα γεμάτη ενέργεια, σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Κατά γενική ομολογία όσοι άνθρωποι ολοκληρώνουν την ψυχοθεραπεία τους αισθάνονται πολύ καλύτερα σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής τους, πέραν του τομέα για τον οποίον αναζήτησαν την βοήθεια. Αυτό προσωπικά το λαμβάνω από κάθε άτομο που ολοκληρώνει την θεραπεία του, κι είναι το σημαντικότερο κομμάτι της δικιάς μου ανταμοιβής. Πολλά από τα κομμάτια της επιτυχίας του κάθε ατόμου οφείλονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός, αλλά γενικά υπάρχουν πράγματα που χαρακτηρίζουν γενικά σχεδόν όλους όσους πέρασαν από την διαδικασία της ψυχοθεραπείας.

Να λοιπόν 7 πράγματα που μπορεί να πετύχει κάθε άνθρωπος με την ψυχοθεραπεία:

  1. Αυτογνωσία. Γνωρίζοντας τον εαυτό σου καλύτερα, τον κατανοείς καλύτερα. Η αυτογνωσία είναι το κλειδί για να αντιληφθείς τους άλλους και την σχέση σου μαζί τους. Εάν δεν γνωρίζεις εσένα, δεν κατανοείς εσένα, δύσκολα θα κατανοήσεις οποιονδήποτε άλλον, και κατά επέκταση την σχέση σου μαζί του.
  2. Θα αποκτήσεις λιγότερο άγχος. Οι λύσεις θα έρχονται πλέον από σένα κι αυτό θα μειώσει το στρες σου κατακόρυφα σε κάθε τομέα της καθημερινότητάς σου
  3. Θα διαχειρίζεσαι καλύτερα τα συναισθήματά σου. Ιδιαίτερα τα αρνητικά σου συναισθήματα όπως ο θυμός αποτελούν τροχοπέδη σε σένα και τους στόχους σου. Διαχείριση τους σημαίνει αυτόματα και εξάλειψη εμποδίων.
  4. Θα μάθεις να βάζεις όρια. Αποκτώντας όρια κερδίζεις αυτόματα μια σειρά πραγμάτων όπως η καλύτερη σχέση σου με τους γύρω σου , η εκτίμηση τους, και το δικαίωμα στον εαυτό σου να λέει όχι.
  5. Θα βάζεις στόχους και θα τους πετυχαίνεις. Και βάζοντας στόχους αρχίζεις να κάνεις πραγματικά αυτά που εσύ θες. Αποκτάς ενέργεια και όρεξη για να κάνεις μετά ακόμα περισσότερα
  6. Θα επικοινωνείς καλύτερα. Βελτίωση της επικοινωνίας σου ,σημαίνει άμεσο κέρδος σε κάθε διαπροσωπική σου σχέση, φιλική, επαγγελματική και ερωτική.
  7. Θα φροντίζεις πραγματικά τον εαυτό σου. Όχι εγωιστικά αλλά από πραγματική αγάπη για αυτό που μόνο εσύ είσαι. Για την μοναδικότητά σου.

©www.mersinias.gr