Μιχάλη καλησπέρα,

Αν δεν βρισκόσουν εδώ σήμερα, που θα ήθελες να βρίσκεσαι;

 Όποτε θέλω να δραπετευσω από ένα αβάσταχτο τώρα, που με κάνει να αισθάνομαι αποσυνδεδεμένος, θέλω να φύγω να δραπετευσω. Η ζωή με τους όρους της πολυ συχνά είναι πολύ φλατ, ή πολύ στρεσογόνα, ή πολύ απρόβλεπτη, και εγώ είμαι ενας άνθρωπος που χάνεται εύκολα. Όποτε βαράει κόκκινο η ημέρα φαντάζομαι πως είμαι στη φύση, στο βουνό, καπου με δροσιά, νερά, γαλήνη και ήχους της φύσης. Συγκεκριμένα, κάπου στον Άθω ίσως, κάπου να συνδυάζει και πνευματική ανάταση και ενοποίηση του εαυτού. Στην ηρεμία και την κατάνυξη ενός μοναστηριού. Στο παρελθόν το χω κάνει αυτό, έχω μείνει ως και 17 ημέρες στο Άγιο Όρος, και μπορώ να πω πως μου 'χε καθορίσει τότε τη ζωή σε πολλαπλά επίπεδα. 

Ποιός θα ήθελες να ξαπλώνει εδώ στον καναπέ στην θέση σου και τι θα τον ρωτούσες;

Ο εσωτερικός μου εαυτός! Νοιώθω συχνά πως με αποφεύγω, δεν μου απαντώ άμεσα και ουσιαστικά σε πολλα ερωτήματα της ζωής μου. Λες και η αλήθεια μου συχνά να βρίσκεται στην καρδιά μου, αλλά τριγύρω να υπάρχει ενα παχύ στρώμα βράχου που να κάνει την επικοινωνία μας αδύνατη ή με πολλά παράσιτα. Το στρώμα αυτού του βράχου για μενα, είναι το μυαλό και η εκλογίκευση. Ο φόβος, οι προσδοκίες, η τάση για αποδοχή, ο θυμός. Θα ήθελα λοιπον να με ξάπλωνα εμένα τον ίδιο στον καναπέ, απογυμνωμένο από ολα αυτά και να δω ποιος ακριβώς ειμαι. Όλο αυτό βέβαια γίνεται, και γίνεται απ την ίδια τη ζωή και την ωρίμανση, απλά θέλει πολύ χρόνο και επίπονη δουλειά. 

Πες μου έναν λόγο για τον οποίον θα ήθελες να είσαι διάσημος, εκτός απο το επάγγελμά σου

 Θα ήθελα να εκανα πιο θαρραλέα εθελοντική δράση, με άφοβη φαντασία στο να δημιουργώ δρόμους προσφοράς στο συνάνθρωπο. Όχι διάσημος με τη έννοια της εγωιστικής αυτοπροβολής , αλλα να μπορούσα να κάνω τέτοιο έργο που πλέον να μην μπορεί να κρυφτεί. Εμπλέκομαι ηδη εθελοντικά με κάποιες υπηρεσίες σε φορείς, αλλά θα ήθελα να το κάνω με μεγαλύτερη δράση και πάθος. Ελπίζω να τα βρω στην πορεία! 

Ποια παλαιότερη ωραία σου ανάμνηση θα άλλαζες για μια μελλοντική σου εμπειρία και ποια θα ήταν αυτή;

Δυστυχώς ξεχνάω εύκολα. Δεν ξέρω γιατί. Ισως επειδή έχω μια τάση να βρίσκομαι συχνά στο μετά, κι έτσι υποτιμώ το τώρα. Άλλες φορές κάθομαι και τραβάω φωτογραφίες και χάνω τη στιγμή. Θα αντάλλαζα μια τέτοια ανάμνηση που την έχασα επειδή δεν ήμουν παρών, με ένα ταξίδι στην αδερφή μου και την οικογένειά της στην Αμερική. 

Πες μου κάτι που φοβάσαι

Φοβόμουν πάντα μήπως γεράσω μόνος και αβοήθητος

Πες μου μια υπερδύναμη που θα ήθελες να έχεις ξυπνώντας αύριο, και τι θα έκανες με αυτήν

Θα ήθελα να πετάω. Ή  και να μπορώ να βγάζω από τους άλλους τον καλύτερό τους εαυτό.

Για ποια στιγμή της ως τώρα πορείας σου θες να σε θυμούνται οι άνθρωποι

Όχι πάντως για τίποτα ηρωισμούς. Για την ακεραιότητά μου ίσως, στην απλή, πεζή καθημερινότητα.

Πριν κάνεις ένα σημαντικό τηλεφώνημα, προβάρεις συνήθως τι θα πεις;

Αν έχει να κάνει με νούμερα και οικονομικά, ναι το προβαρώ. Βρίσκω επιχειρήματα, λέξεις- κλειδιά, πώς να ανταπαντώ όταν μου καταρρίπτουν ένα επιχείρημα, τι να επισημάνω, κλπ. Και μετά, γίνεται κανονικά το τηλεφώνημα, κοκκαλώνω, και αμέσως μετά μιλάω συνήθως αυθόρμητα.

Εαν έπρεπε να φύγεις απο το σπίτι σου άμεσα λόγω μιας φυσικής καταστροφής και προλάβαινες να πάρεις μόνο ένα αντικείμενο, ποιο θα ήταν αυτό και γιατι;

Αντανακλαστικά σιγουρα το κινητό μου, και με μια έγνοια για τις 3 γάτες μου

Δώσε ενα Do κι ένα Do not σε όσους μας διαβάσουν

Do:

Είμαι ευτυχισμένος όταν στο τέλος της ημέρας, με επισκέπτεται ένας καλός ύπνος με ήρεμη συνείδηση, πλάι στον άνθρωπό μου.

Do not:

Οι νέοι που ψήφισαν τα ακροδεξιά κόμματα στις Ευρωεκλογές, ας το αποφύγουν στις Κοινοβουλευτικές, ας το ξανασκεφτούν, με ψυχραιμία και σύνεση ας δώσουν μια ευκαιρία στην πληγωμένη μας δημοκρατία, κουτσή, στραβή, αλλά είναι ο μόνος δρόμος για την ελευθερία και την πρόοδο.

Μιχάλη ευχαριστούμε!