Μαριάννα καλημέρα,

Τι θα ρωτούσες εσύ στον εαυτό σου σήμερα εαν τον είχες απέναντί σου;

Πόσο παρούσα και υποστηρικτική είμαι με τα παιδιά, τα δικά μου παιδιά, τα παιδιά του κόσμου και φυσικά το εσωτερικό μου παιδί.

Σε ποιόν διάσημο θα ήθελες να κάνεις ψυχανάλυση εαν μπορούσες; 

Κάθε λέξη εμπεριέχει μια σχετική κι υποκειμενική εμπειρία, επί της διασημότητας έχω πολλές ερωτήσεις. Αν όμως είχα την τύχη να επιλέξω να συνομιλήσω θα ήταν με σπουδαίους Δασκάλους και ερευνητές, όπως τη Viola Brody, τον John Bawlby, τον Μilton Erickson, τη Maria Montessori, τη Virginia Satir και ευτυχώς για την πρόοδο των ανθρώπων η λίστα είναι μακρά. Στις προσεγγίσεις Ψ, η ψυχανάλυση είναι πια μια μάλλον ξεπερασμένη επιστημονικά προσέγγιση, περνώντας από την ανάλυση στην παράλυση κι όχι στη λύση. Σε αντίθεση η Ψυχοθεραπεία και η Νευροβιολογία, μαζί με την νεότατη επιστήμη της Επιγεννετικής έχουν δώσει εκπληκτικά αποτελέσματα στην έρευνα για την Ψυχική Υγεία κι Ευεξία.

Αγαπημένος προορισμός; και γιατί

Έχω την αίσθηση πως δεν τον έχω επισκεφθεί ακόμη... Έκτός κι αν η Φαντασία δεν λογίζεται ως κατάλληλη απάντηση.

Ποιο θεωρείς το μεγαλύτερο ανθρώπινο ελάττωμα;

Την παντελή απουσία ευελιξίας.

Πες μου 3 πράγματα τα οποία πρέπει κατα την γνώμη σου να κάνει απαραιτήτως στην ζωή του κάθε άνθρωπος

Να είναι δημιουργικά περίεργος, να διαθέτει τις ποιότητες του παιδιού και να είναι φορέας του καλού, ως ποιότητα φέρεσθαι και σκέπτεσθαι.

Ποιά η καλύτερη έκπληξη που σου έκαναν ποτέ; 

Τα παιδιά μου, είναι η πιο μεγάλη έκπληξη... συνεχής κι ανατροφοδοτούμενη

Πες μου μια υπερδύναμη που θα ήθελες να έχεις ξυπνώντας αύριο, και τι θα έκανες με αυτήν

Ταξίδι στο χρόνο... Και τι δε θα έκανα, πραγματικά! Βόλτα από τον Αριστοτέλη μέχρι το μέλλον όπου και θα έχει εφευρεθεί η τηλεμεταφορά και ίσως ο άνθρωπος χρησιμοποιεί μεγάλο μέρος του εγκέφαλού του...

Για ποια στιγμή της ως τώρα πορείας σου θες να σε θυμούνται οι άνθρωποι

Για την πορεία μου ίσως όχι, σίγουρα θα ήθελα όμως να αφήσω έργο για να συνεχιστεί το όραμα του ΝowLetsPlay, που ούτως ή άλλως είναι μεγαλύτερο από αυτό στο οποίο φτάνει μια μόνο πορεία, ακόμη και του δημιουργού του.

Αν είχες χρονομηχανή που θα ταξίδευες; και ποιόν θα συναντούσες;

Απαντήθηκε πιο πάνω, και γιαυτό βάζω στο παιχνίδι και το προσωπικό μας Timeline, την υπερεβατική και υπνωτική συνθήκη του να ενώνουμε και να χωρίζουμε το γραμμικής ανάγνωσης παρόν, παρελθόν και μέλλον μας.

Πες με τον δικό σου τρόπο Όχι στο Στίγμα της Ψυχικής ασθένειας 

'That's the inner' self message about what needs to be healed, herd or held... Fear is the messenger but faith is the message!'

Μαριάννα σ' ευχαριστούμε!