Πώς να «φέρετε» μαζί σας στην επιστροφή, το σεξ των διακοπών

Γιατί είναι άραγε το σεξ των διακοπών πιο θερμό και γενικά καλύτερο από το σεξ που έχουμε συνήθως τα ζευγάρια στην καθημερινότητά μας; Υπάρχει τρόπος να μην το «αφήσουμε πίσω» στο μέρος που πήγαμε για διακοπές;

Η συνηθέστερη απάντηση στο γιατί συμβαίνει αυτό είναι τα το ότι όλοι μας στις διακοπές είμαστε πιο χαλαροί, αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα πράγματα που μας αποσπούν την προσοχή (πχ κινητό , υπολογιστής, ατζέντα κλπ) , αλλά και το κυριότερο είμαστε προδιατεθειμένοι να περάσουμε καλά και με πιο ελεύθερη διάθεση στα πάντα. Αυτό φυσικά μας οδηγεί σε ένα και συχνό , αλλά και ποιοτικά καλό σεξ. Τι μας εμποδίζει λοιπόν να το έχουμε και μετά τις διακοπές μας;

Τα περισσότερα ζευγάρια μιλάνε ενθουσιασμένα για την σεξουαλική πλευρά της σχέσης τους μόνο κατά την πρώτη περίοδο αυτής. Κι αυτό γιατί είναι η χρονική περίοδος που υπάρχει εστίαση στο σεξ με ελευθερία έκφρασης και διάθεση υπέρμετρης ανταπόδοσης και από τους δυο. Ουσιαστικά το σεξ των διακοπών είναι η αναβίωση αυτής ακριβώς της περιόδου της σχέσης μας. Και ενώ κάνουμε κάθε προσπάθεια να την φέρουμε μαζί μας πίσω γυρνώντας από τις διακοπές μας, ακόμα κι όταν το καταφέρουμε , σιγά σιγά επανέρχεται η ρουτίνα. Για τις γυναίκες το σεξ φτάνει να αποτελεί ακόμα μια υποχρέωση ανάμεσα σε ψώνια και μαγείρεμα που πρέπει να τσεκαριστεί ότι έγινε, και για τους άντρες απλά η εύκολη μέθοδος χαλάρωσης πριν τον βραδινό ύπνο.

Αυτό που θα πρέπει να αναρωτηθούμε πραγματικά είναι το τι συμβαίνει λάθος στην ρουτίνα μας αυτή, και αυτό να διορθώσουμε. Σε πρόσφατη έρευνα στην Αμερική παρατηρήθηκε ότι ένα 70% των ατόμων σε σχέση, έχει μια σεξουαλική ζωή σε λήθαργο. Δεν γνωρίζουμε αντίστοιχα τι συμβαίνει στην ελληνική πραγματικότητα αλλά η εμπειρία μου από ζευγάρια που μ επισκέπτονται, μου δείχνει ότι μάλλον δεν διαφοροποιούμαστε και πολύ.

Ο κυριότερος λόγος που στερούμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας και στην σχέση μας το συναρπαστικό σεξ των διακοπών , είναι ότι στην καθημερινότητά μας χάνουμε την ατομική μας αυτοτέλεια και υπόσταση , κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το ζευγάρι να μετατρέπεται σταδιακά σε μια ενιαία οντότητα που συμπεριφέρεται μόνο «προς τα έξω» και όχι ο ένας προς τον άλλον. Αυτό πέρα απο από την σταδιακή μείωση της συχνότητας και της ποιότητας του σεξ , οδηγεί και σε πνευματική και επικοινωνιακή απομόνωση που με μαθηματική ακρίβεια θα φέρει και όλα τα υπόλοιπα προβλήματα στην σχέση που μπορούν να την οδηγήσουν στον χωρισμό.

Άρα το μυστικό της «επιτυχίας» για καλό σεξ, και ποιοτική σχέση, θυμόμαστε καθημερινά, ότι είναι η διατήρηση της ατομικότητας μας εντός της σχέσης. Αν αυτό το καταφέρουμε να το συνδυάσουμε και με φαντασία στην ερωτική μας ζωή , τότε τα αποτελέσματα θα είναι παραπάνω από συναρπαστικά.

©www.mersinias.gr